Marinerte tomater

Dette her er en pangsak. Kjempeenkel å lage og bare positive kommentarer når disse tomatene blir servert. Setter en ekstra spiss på måltidet i stedet for ketchupflasken. Har servert dette på koldtbord, 17. mai eller rett og slett til pølsefest.

 

Marinerte tomater

En håndfull klasetomater, ikke altfor modne

1 sjalottløk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

litt frisk timian

2 ts tomatpuré

3 ss hvitvinseddik

1 1/5 dl olivenolje

nykvernet pepper og salt

Flå tomatene (gjøres enkelt ved å lage et lite kryss i skinnet og dyppe de i kokende vann 20-30 sekunder. Skinnet løsner nesten av seg selv.), ta vekk stenene og skjær kjøttet i fine båter. Bland alt det andre, hell det over tomatene og la det stå og trekke en stund i kjøleskapet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s