Fiskesuppe a la Den Blå Lanterne

 Fiskesuppen som serveres på Den Blå Lanterne på Lyngør er viden kjent for den gode smaken – og ikke minst den høye prisen. Oppskriften er hemmelig, men det er lov å prøve og lage noe som ligner, og uten at jeg er en gourmet fiskesuppekjenner så funker denne suppen for meg. Du skal vite at fiskesuppe er mye enklere enn man skulle tro, og du må gjerne bruke andre ingredienser…

Du finner frem en god, gammel jerngryte og setter den over varmen med bunnen dekket med olivenolje.

Når dette er passelig varmt, tilsettes først:

1. Gulrøtter, løk, purre, rød paprika i strimler, akkar og litt safran.

2. Når dette har sautert legges i hyse, steinbit, sei, torskefilet og rødspettefilet i passe jevne stykker.

3. Overhelles så med fiskekraft som er godt redusert med hvitvin, og toppes med litt tabasco.

4. Når dette har pochert legges i reker, blåskjell (både med og uten skjell), kreps, paprika, frisk dill og grovhakket persille.

Dryss til slutt over med litt hvitløkspulver.

Serveres med pariserloff og godt smør.

Det anbefales eventuelt en tørr hvitvin til maten men hos oss er det like viktig at kokken har et glass med noe godt i mens han lager maten. Om gjestene skal få det samme mens de venter må være opp til deg 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s