Sommerfisk – rett fra grillen

Ingredienser til 4 personer:

700 gram fisk – vi brukte laks, brosme og sei

1 nett med båskjell

Christer Berens serverer noe godt på P4 hver fredag. Denne fredagen snakket han om hvor enkelt det var å grille fisk og siden jeg ikke hadde hatt fisk på lenge (ihvertfall ikke på grillen), og temperaturen hadde forlengst passert 25 grader måtte det bare prøves

Her er oppskriften slik den fremkom på radioen, men jeg har lagt til et par kommentarer

Ingredienser til 4 personer:

700 gram fisk – Christer brukte laks, brosme og sei (Jeg fikk ikke tak i brosme så jeg brukte torsk istedet)

1 nett med båskjell

3 hakkede tomater

200 gram løk – for eksempel sjalottløk, gressløk og vårløk (hadde glemt å kjøpe sjalottløk men hadde purreløkog det gikk greitt for meg)

400 gram grønnsaker – P4 brukte asparges, finhakket gulrot, fennikel og pakchoi

1 rød chili (selv en liten rød chili kan gjøre retten sterk, spesielt hvis du hakker den som jeg gjorde, men jeg har litt sansen for mat med smak)

100 gram smør

1 dl olivenolje

Friske urter – rosmarin og salvie, det gir middelhavspreg, men bruk det du liker dill eller estragon er også godt

Nypoteter passer utmerket til og selvfølgelig kan man smakssette med litt salt og pepper.

Så til selve jobben:

  1. Rens og damp blåskjellene, gjerne sammen med litt hvitvin.
  2. Fjern skallet og ta vare på kraften.
  3. Del fisken i ca 3×3 cm biter, og hakk grønnsaker og løk. Det som trenger lang koketid må finhakkes.
  4. Bland alt sammen i en bolle, sammen med ca 1,5 dl blåskjellkraft.
  5. Fordel alt i folie. Husk å bruke dobbel folie, ettersom den lett går i stykker, og væsken lekker ut og ikke glem smør og olivenolje. Lag en foliepakke pr, porsjon. Brett igjen folien.
  6. Legg alt på en forvarmet grill på 200 grader. Grilles i ca 10 minutter.

Potetene tar gjerne litt lenger tid enn 10 minutter så kok de ferdig før du legger på grillen. Det passer godt med en hvitvin til denne retten, og som kokk fyller du glasset og koser deg mens maten blir ferdig :-). Du kan faktisk spise rett fra folien. Hvis ikke anbefaler jeg dype tallerkener for sausen som danner seg er kjempegod.

Konklusjon: De ter lettvint godt og sunt. det blir ikke siste gangen jeg lager denne retten

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s