Hr. Henriksens kjøtt i rødvinssaus

Man tager:

1 kg kjøtt (mørbrad eller “grytekjøtt”)

ca 150 gram gulrøtter

ca 150 gram stangselleri

1/2 løk

1/2 l kjøttkraft (buljong for den som er litt lat)

2 dl (kraftig) rødvin

ca 25 gram hvetemel

3 spsk solsikkeolje

20 gram smør

3 spsk tomatpuré

salt, pepper og hvitløkpulver

Klem i vei:

Skjær kjøttet i passe store biter og brun dette i smøret og oljen. Kutt gulrøttene i tynne strimler og tilsett disse til kjøttet, la dette surre i 5 min. Strø deretter over melet og la det surre i ytterligere 5 min.

Tilsett kjøttkraft, rødvin, tomatpuré og krydder. La herligheten småkoke i ca. 50 min.

Serveres med f.eks pastaskruer, ris eller poteter etter behag.

Siden de gjenværende 5 dl av en vanlig vinflaske sannsynligvis er vekk, når maten er ferdig, anbefaler jeg å sprette en flaske Faustino V til gryten.

Siden det er relativt kraftig kost smaker også et glass kald pils utmerket ved siden av.

God middag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s